Pitkä, kylmä ja runsasluminen talvi alkaa pikkuhiljaa kääntyä kevättä kohti! Se on hieno ja iloinen juttu, vaikka maisemat toki ovat olleetkin pitkästä aikaa talvisen kauniita.

Glamping-kausi on meillä jatkunut koko talven paukkupakkasista ja lumentulosta huolimatta. Hyvin ovat urheat glamping-vieraat ilmalämpöpumpun lämmittämässä teltassa tarjenneet, vaikka ulkopuolella mittari on näyttänyt jopa -20 asteen pakkasia. Ennätys täällä meillä tältä talvelta on tosin -30 astetta, mutta silloin yöpyjiä ei teltalla ollut. Lattiat ovat tietysti talvella viileät, joten sisätossut kannattaa ottaa talviselle glamping-lomalle mukaan.

Nyt on hienoa lähteä metsään samoilemaan vaikkapa lumikengillä. Meillä on täällä valmiiksi tehty ura, jota pitkin kenkäillessä ei pääse eksymään, ja tietysti omia jälkiäkin voi tehdä, kunhan neuvotellaan yhdessä siitä, mihin suuntaan kannattaa lähteä. Lunta on todella paljon, joten kuntoa umpihangessa rämpiminen kyllä kysyy.

Täällä Turkinkylällä on oma, noin 8 kilometrin mittainen perinteisen latukin hiihtäjiä varten. Siellä ei ole ruuhkaa, ja ladulle on helppo mennä Turkinkylätalon pihasta. Talo on meille tullessa ihan matkan varrella. Ja tietysti Jämsän latuverkko on hiihtäjien käytettävissä. Mutkamäkeen pääsee Himokselle; ajoaika meiltä sinne on noin 20 minuuttia.

Nyt on paras aika vuodesta alkamassa täällä maalla! Illat ovat jo valostuneet, keli on mukavan lämmin, ja luonto heräilee kevääseen. Tikat pitävät jo aikamoista kevätkonserttia, harmaapäätikka erityisesti, ja kovasti ensimmäisiä varpuspöllön vihellyksiä tässä odotellaan. Hirvet ovat pyörineet käytännössä tässä pihapiirissä nyt monena yönä, ja kävipä varpushaukkakin kevätvierailulla – lintulauta varmasti oli sillä tähtäimessä.