Helle hellii meitä täällä Keski-Suomessa kuluvalla viikolla. Lämpötila on kivunnut joka päivä yli 30 asteen, mutta onneksi olemme tähän saakka säästyneet kovemmilta ukkosilta – toisin kuin muualla Suomessa. Juhannuksen viettäjille on luvassa kuitenkin melkoisen kesäistä säätä.

Pirttijärven rannassa teltalla on ihmeen miellyttävä lämpötila kuumallakin säällä. Järven välitön läheisyys varmasti vaikuttaa siihen. Uimavesi on suloisen lämmintä, mutta kuitenkin virkistävää. Joutsenpariskunta on viihtynyt järvellä jo monta päivää, ja sulassa sovussa niiden kanssa ovat uintireissut sujuneet. Yllättävän lähelle ne ihmisen päästävät, kun on hiljaa ja liikkuu rauhallisesti. Uimassa ollessa ne tulevat jopa lähemmäksi katsomaan, että mikä ihme siellä vedessä oikein polskii.

Lumme aloittelee rannassa parhaillaan kukintaa. Puutarhassa monet kasvit ovat kukkineet tänä vuonna todella komeasti, ja metsän puistakin esimerkiksi kuvan kuusi loisti kukinta-aikaan lähes hehkuvan punaisena. Erikseen on mainittava pihlajan kukinta tänä vuonna: harvoin on sellaista täällä päässyt näkemään. Mitä lie se tietää – vanhan kansan sanonnan mukaan ”pihlaja ei kahta kanna”, eli runsas kukinta ja marjat tietäisivät siis vähälumista talvea…

Lämmin ja kuivahko sää on kuitenkin aiheuttanut sen, kasvit ovat kukkineet kyllä komeasti, mutta aika lyhyen aikaa. Juhannusruusu ehti kukkia jo ennen juhannusta, ja metsäruusunkin kukinta alkaa olla ohi. Onneksi pihapiiriin köynnösruusut ovat vasta nupulla.

Glampingkesä on alkanut todella vilkkaissa merkeissä: varauskirja on aivan täynnä elokuulle saakka. On mahtavan mukavaa, että niin monet ovat käyneet tutustumassa luonnonläheiseen ja superrauhalliseen majoituspaikkaamme!

Hyvää ja aurinkoista juhannusta toivottaa Pirttijärven väki