Meillä on ollut mukavan vilkas talvi – kiitos siitä kaikille vieraillemme! On hienoa, että tällaiset uudet majoitusmuodot kiinnostavat, vaikka monet eivät ihan tarkkaan tiedä, mitä tällainen glamping-luksustelttailu oikeastaan edes on.

Tämä meidänkin telttamme on oikeastaan ”teltta” isoissa lainausmerkeissä. Se on paremminkin pieni talo, jossa seinät ja katto ovat telttakankaan tapaista paksua materiaalia, mutta lattia, ovet ja rakenteet ovat puuta, ja päädyn isosta ikkunasta aukeaa esteetön maisema Pirttijärvelle. Luonnon äänet kuuluvat kuitenkin sisälle ikään kuin tavallisessa teltassa olisi – paras keli on sadekeli! Lämpimässä ”teltassa” on aika huimaa istuskella, kun sade ropisee kattoon ja tuuli tuivertaa ympärillä. Ja mikä parasta: ei märkien patjojen ja pussien kuivattelua eikä palelua makuupussissa pipo päässä…

Lunta ei liiemmin ole tänä talvena täällä ollut. Nyt ihan viime päivinä on sen verran satanut, että talvisen kuvan teltalta sentään sai napattua. Hiihtämään ei ole päässyt laisinkaan eikä jäällekään ole mitään asiaa, sen verran vähän on pakkaskelejä pidellyt. Himoksella sentään on 18 rinnettä ja 10 hissiä toiminnassa tänään, ja rinteet ovat kuuleman mukaan hyvässä kunnossa.

Kevättä kohti mennään onneksi kovaa kyytiä. Luonto alkaa heräillä kevääseen ja erilaisia luonnonääniä kuuluu päivä päivältä enemmän. Varsinkin tikat pitävät melkoista meteliä, ja kevään ensimmäiset joutsenet lensivät Pirttijärven yli ennätyksellisen aikaisin jo viikko sitten. Kevät on metsän keskellä vuoden parasta aikaa!