Valoisa kesä on jo kääntynyt pimenevään syksyyn, ja niinpä myös glamping-kausi alkaa pikkuhiljaa olla kuluvalta vuodelta ohi. Vuoden pimeimpänä aikana pitää itse kunkin ladata akkuja ja kerätä voimia kevättä varten, ja huoltotoimillekin pitää varata jonkin verran aikaa joka vuosi. Viime talvi oli melkoisen pitkä, kun tositalvi alkoi jo marraskuun alussa. Lunta tuli täällä Päijänteen rantojen ”vuorilla” ennätyksellisen paljon. Toivotaan, ettei ihan samanlaista lumikaaosta ole edessä tulevana talvena.

Kulunut kesäkausi oli mukavan vilkas. Säätkin suosivat glamping-vieraita muutamaa surkeaa rankkasadepäivää lukuun ottamatta. Teltassa on kuitenkin mahtavaa olla myös sateella, ja mieli kyllä lepää hiljaista järvenselkää katsellessa kelillä kuin kelillä. Erämaajärvien komea valtias kuikka pesi täällä tänäkin suvena.

Monet yöpyjät kävivät lähiseudun luontokohteissa Isojärvellä, Himoksen reiteillä ja Korpilahden retkipoluilla, ja niihin oltiin kaiken kaikkiaan varsin tyytyväisiä. Reitit löytyivät helposti, ja valinnanvaraa piisasi moneen makuun.

Jos ei halua lähteä rauhaisan lomailun keskellä autolla ajelemaan, tietysti täällä omalla kylälläkin voi lähteä mukaville kävelyretkille. Reittejä ei ole maastoon merkitty, mutta mehän toki opastamme mielellämme. Oikean ikioman merkityn luontopolun perustaminen omaan metsään on kylläkin tällä hetkellä suunnitteilla. Omalta kylältä löytyvät kävelyreitit olisi nekin hyvä saada piirrettyä kartalle ensi kauden majoitusvieraita varten.

Ensi kaudelle on suunnitelmissa grillipaikan uudistaminen sekä mahdollisesti pienen rantasaunan rakentaminen teltan yhteyteen. Katsotaan, miten saadaan suunnitelmat toteutusasteelle talven aikana. Nykyinen saunomisjärjestely on toiminut ihan hyvin, ja vieraat ovat olleet oikein tyytyväisiä, mutta teltan ”oma” sauna toisi ehdottomasti lisää viihtyvyyttä ja elämyksellisyyttä glamping-kokemukseen kaikkina vuodenaikoina.

Majoituskausi täällä vielä kuitenkin jatkuu, ja parhaillaan saa näillä leveysasteilla ihastella melko komeaa ruskaa. Loppuviikosta on luvassa kovia tuulia, joten nyt on syytä lähteä luontoon, kun on lehti vielä puussa!