Hei vaan kaikille täältä Hidden House Pirttijärven keväästä! Lämpimän talven jälkeen on ollut viileää kevätsäätä aivan näihin päiviin saakka – vielä on siellä täällä pieniä rippusia luntakin. Nyt on jo ilmassa selvästä leppeämpää keliä, ja kyllä sen luonnossakin kuulee, että kesä on tulossa: lintujen konsertti on näin kevätaikaan suorastaan korvia huumaavaa.

Kurjet ovat pitäneet meteliä Pirttijärvellä jo hyvän tovin. Ensimmäinen saapui maisemiin tänä vuonna ennätyksellisen aikaisin, ja pesimisaikeita taitaa taas kurkipariskunnalla olla vakiopaikallaan. Pirttijärven jäällä pääsee joka ilta näkemään katsomaan kurkiporukan persoonallista tepastelua, mikä on aika hupaisaa seurattavaa. Pitää tietysti olla hiljaa… Teeret kuuluvat olevan soitimella aamuisin vähän siellä sun täällä: talomme takana taimikossa ja läheisten järvien jäällä. Tämä aika vuodesta on täällä metsän keskellä aivan mahtavaa aikaa.

Koronatilanne on hiljentänyt majoitustoiminnan kokonaan aika vilkkaan tammi- ja helmikuun jälkeen. Muistuttelisin siitä, että meillä on vain yksi, ainutlaatuinen glamping-yksikkömme, joka sijaitsee aivan omassa rauhassaan erillään tilan muista rakennuksista ja päivittäisestä touhusta.

Meillä ei siis ole suuria joukkoja majoittujia muutenkaan eikä naapureita lähimaillakaan, joten meille voi hyvillä mielin tulla luonnon keskelle pienen loman viettoon nyt poikkeusaikanakin, kunhan matkustussuositukset tämän sallivat. Maksu hoituu kätevästi kortilla (tai jopa laskulla, jos siitä on erikseen sovittu), saunoa saa omassa rauhassaan sovittuna aikana eikä tosiaankaan ketään tarvitse tavata eikä nähdä – täällä turvavälit järjestyvät kyllä todella helposti. Ihme on, jos lenkkipolulla joku tulee vastaan!

Siivotessa teltan kaikki pinnat pyyhitään joka tapauksessa, oli poikkeusaika tai ei. Ovenkahvojen, valokatkaisijoiden, tuolin käsinojien, sängyn päädyn jne. pyyhintä kuuluu meillä teltan rutiinisiivoukseen; lakana- ja pyyheliinapyykki pestään kotona ja kuivataan ulkona tai saunassa; aamupalan valmistuksessa käytetään aina suojakäsineitä. Haluamme tarjota hyvän majoituskokemuksen siisteissä tiloissa – korona-aika ei ole tätä asiaa muuttanut oikeastaan mihinkään suuntaan.

Jos siis etsit pientä irtiottoa arjesta, yksityisyyttä ja luonnon rauhaa, meillä saattaisi olla tarjota sinulle varteenotettava majoitusvaihtoehto!